Tips voor de VASTE beugel

Ik heb pijn aan mijn tanden en/of kiezen

De eerste dagen na het plaatsen van een beugel kunnen tanden en kiezen gevoeliger zijn. Dat is heel normaal, dat heeft te maken met de werking van de beugel. U mag gerust een pijnstiller nemen, de pijn zal binnen een paar dagen weg zijn.

Er prikt een draadje in mijn wang of gehemelte

Doordat u de mond veelvuldig gebruikt en doordat de beugel zijn werk doet en de tanden en kiezen gaan bewegen, kan het gebeuren dat er een draadje uit de beugel losschiet. U kunt het draadje proberen om te buigen, af te dekken met wax of een stukje suikervrije kauwgom of zelf af te knippen. Twijfelt u of lukt het niet, dan belt u de eerstvolgende werkdag voor een reparatie-afspraak.

Er zit een ringetje/slotje los om/op mijn kies

Probeer het te bedekken met wax of een stukje suikervrije kauwgom. Draag aan dit ringetje/slotje/plaatje geen elastiekje meer en als het ringetje/slotje/plaatje er bijna afvalt, mag je het voorzichtig verwijderen. Ben extra voorzichtig met het eten van plakkerige of harde producten. Bewaar het ringetje/slotje/plaatje en neem dit mee tijdens de eerstvolgende afspraak. Bel de eerstvolgende werkdag voor een reparatie-afspraak.

De binnenkant van mijn mond is geïrriteerd

De slotjes/plaatjes kunnen na het plaatsen van de beugel nog wat ruw aanvoelen, dat kan wat irritatie geven in je mond. Probeer het te bedekken met wax of een stukje suikervrije kauwgom. Meestal verdwijnt de irritatie na een paar dagen, zo niet, even contact met ons opnemen.

Aanmelden eerste consult

U maakt gewoon telefonisch een afspraak. Hierbij maken we direct een pati├źntkaart aan met uw eerste gegevens. U krijgt dan van ons per post een bevestiging met daarbij ook een anamneselijst (medische voorgeschiedenis) die u, volledig ingevuld, meeneemt naar de eerste afspraak.