Tips voor de LOSSE beugel

Mijn beugel doet pijn

De eerste dagen na het plaatsen van een beugel kunnen tanden en kiezen wat gevoeliger zijn. Dat is heel normaal, het heeft te maken met de werking van de beugel. U mag gerust een pijnstiller nemen, de pijn zal binnen een paar dagen weg zijn.

Mijn beugel drukt op mijn tandvlees

Probeer de beugel zo veel mogelijk te dragen en maak zo snel mogelijk een afspraak om dit te verhelpen. Vergeet dan niet uw beugel mee te nemen.

Het ringetje om mijn kies is los

Probeer het te bedekken met wax of een stukje suikervrije kauwgom. Als het ringetje er bijna afvalt, mag je het voorzichtig verwijderen. Ben extra voorzichtig met het eten van plakkerige of harde producten. Bewaar het ringetje en neem dit mee tijdens de eerstvolgende afspraak. Bel de eerstvolgende werkdag voor een reparatie-afspraak.

Mijn kaken doen zeer en ik krijg hoofdpijn van de beugel

Een beugel kan inderdaad de eerste dagen spierpijn of zelfs hoofdpijn veroorzaken. Uw beugel beweegt namelijk de kaken naar een andere stand. U mag dan gerust een pijnstiller nemen. De pijn moet vanzelf weggaan, anders even contact met ons opnemen.

Mijn beugel is kapot

Is de beugel niet meer te dragen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak om dit te verhelpen. Vergeet dan niet de beugel mee te nemen. Is de beugel nog wel te dragen? Draag deze dan zoveel mogelijk en bel de eerstvolgende werkdag voor een reparatie-afspraak. Vergeet ook dan niet de beugel mee te nemen.

Aanmelden eerste consult

U maakt gewoon telefonisch een afspraak. Hierbij maken we direct een patiƫntkaart aan met uw eerste gegevens. U krijgt dan van ons per post een bevestiging met daarbij ook een anamneselijst (medische voorgeschiedenis) die u, volledig ingevuld, meeneemt naar de eerste afspraak.