Wat kost een beugel?

Tandartsen en orthodontisten bepalen al enige tijd niet meer hun eigen tarieven. Deze tarieven zijn landelijk door de overheid vastgelegd. Dat betekent niet dat de prijs voor een beugel altijd gelijk is. De kosten zijn namelijk afhankelijk van zowel het type beugel, het behandelingsverloop als het aantal behandelingen. Als we dan toch een schatting moeten maken, kunnen we stellen dat een totale behandeling bij kinderen rond de € 2500, – kost, waarbij een gemiddelde behandeling tussen de twee en drie jaar duurt. Daarbij aangetekend dat de kosten gelijkmatig over de gehele periode verdeeld worden. De meerderheid van de kosten zullen natuurlijk in het eerste jaar worden gemaakt op het moment dat de beugels worden geplaatst.

Prijsbepaling

Sinds 1 januari 2015 zijn de nieuwe tarieven in de Mondzorg vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Onze kosten zijn dan ook conform de door de Nza vastgestelde regels en codes, de zogenaamde prestatiebeschrijvingen voor de Mondzorg. Uiteraard zullen wij u voorafgaand aan de behandeling zo gedetailleerd mogelijk inlichten over de te verwachten kosten. Voor meer informatie over de landelijke tarieven verwijzen we u graag naar de website van NZa, zie www.nza.nl

Aanmelden eerste consult

U maakt gewoon telefonisch een afspraak. Hierbij maken we direct een patiëntkaart aan met uw eerste gegevens. U krijgt dan van ons per post een bevestiging met daarbij ook een anamneselijst (medische voorgeschiedenis) die u, volledig ingevuld, meeneemt naar de eerste afspraak.