Behandelingsduur

Een beugelbehandeling kan bestaan uit twee fasen. In de eerste fase wordt de kaakrelatie in een goede positie geplaatst wanneer dit van nature niet het geval is. Dit gebeurt met een uitneembare (blok)beugel, die de groei van de kaken bijstuurt.

In de tweede fase worden dan de tanden en kiezen op de goede plek gezet. Dit gebeurt met een vaste (plaatjes/slotjes)beugel. Het is – afhankelijk van de diagnose – ook mogelijk om tijdens het proces beide beugelsoorten te gebruiken. Om te voorkomen dat na de behandeling de tanden nog gaan verschuiven, worden in de laatste periode van de vaste (plaatjes/slotjes)beugel elastiekjes gebruikt om de kaken in positie te houden.

Vanzelfsprekend plaatsen wij, indien mogelijk, retentie apparatuur om het behaalde resultaat te behouden na de actieve behandeling. De volledige behandeling duurt, afhankelijk van de ernst van de afwijking én uw eigen wilskracht, ongeveer 2 tot 3 jaar.

 

Wennen aan uw beugel

Er gebeurt natuurlijk nogal wat in uw mond bij het plaatsen van een beugel. Daarom is het helemaal niet vreemd dat u in het begin moet wennen aan een beugel. U moet er dan ook niet van schrikken als u er in het begin wat last van hebt en de tanden de eerste dagen wat gevoelig zijn, dat is allemaal heel normaal!

Aanmelden eerste consult

U maakt gewoon telefonisch een afspraak. Hierbij maken we direct een patiëntkaart aan met uw eerste gegevens. U krijgt dan van ons per post een bevestiging met daarbij ook een anamneselijst (medische voorgeschiedenis) die u, volledig ingevuld, meeneemt naar de eerste afspraak.